Matematik

Målestoksforhold?

03. februar 2010 af Manjajensen (Slettet)

Hej, Vil gerne have noget hjælp til denne opgave:

Et landkort er tegnet i målestoksforholdet 1:250000. Mellem to byer på kortet er der 15,4 cm.

Hvor langt er der i virkeligheden mellem de to byer.

Skal jeg ikke sige:250000/15,4 cm

Håber på hjælp. ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2010 af Bænkebider (Slettet)

1cm = 250000 cm

1 cm = 2500 m

1cm = 2,5 km

15,4 cm * 2,5 km = x antal km


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2010 af Marieeee (Slettet)

 Jeg vil tro du skal sige 15,4 * 250000. Så får du svaret i cm, altså 3850000 cm. Dvs 38,5 km.


Svar #3
03. februar 2010 af Manjajensen (Slettet)

Mange tak :)


Skriv et svar til: Målestoksforhold?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.