Matematik

Projektion og fodpunkt:

04. februar 2010 af JensenBoldsen (Slettet)

Tegn trekant ABC, hvor A (2,1), B(3,8) og C(12,6)
a) Bestem projektionen af AB på AC
b) Bestem fodpunktet for trekantens højde på AC

Er især gået i stå ved opgave a

Nogen der kan kickstarte mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2010 af Exupery (Slettet)

Du har en vektorformel for projektion...


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2010 af mathon

AB = [1,7]

AC = [10,5]       |AC|2 = 125

ABAC = [1,7]•[10,5] = 1·10+7·5 = 45

ABp = ((ABAC)/|AC|2)·AC = (45/125)·[10,5] = [(18/5),9/5] = [3.6;1.8]


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2010 af mathon

fodpunktet, D, for trekantens højde på AC

   AD = ABp

   OD - OA = ABp

   OD = ABp + OA

   OD = [3.6;1.8] + [2,1]

   OD = [5.6;2.8]

                D = (5.6;2.8) da et punkt og dets stedvektor har identiske koordinater


Skriv et svar til: Projektion og fodpunkt:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.