Fysik
betydende cifre
29. maj 2003 af
Lo Wang (Slettet)
Antag, at man udfra følgende størrelser; m = 1.290 kg, t1 = 27.9 oC og t2 = 8.9 oC skal beregne en given størrelse... Hvormange betydende cifre skal resultatet da angives med?
Svar #1
29. maj 2003 af SP anonym (Slettet)
Man skal altid angive resultatet med det antal betydende cifre der er i tallet med mindst betydende cifre, for at det er nøjagtig. Dvs. i dit tilfælde 2 betyd. cifre da t2 = 8,9 oC
Svar #2
29. maj 2003 af Lo Wang (Slettet)
dvs.; der er flere betydende cifre i 27.9 oC end 8.9 oC på trods af at usikkerheden på dem begge er 0.1 oC??
Svar #3
29. maj 2003 af Rune G. (Slettet)
Ja der er tre betydende cifre i 27,9 men kun to i 8,9.
Må dog gøre opmærksom på at Lola's svar kun dækker multiplikation og division. Det er rigtigt at ved multiplikation og division angives facit med det laveste antal betydende cifre der er indgået i udregningen.
F.eks. 3,4*9,82*8,56 = 285,80128 = 2,9*10^2.
Ved addition og subtraktion er det
derimod den mindst nøjagtige af det indgående elementer der bestemmer nøjagtigheden af facit. F.eks. 521,7 + 0,731 = 522,431 = 522,4.
Må dog gøre opmærksom på at Lola's svar kun dækker multiplikation og division. Det er rigtigt at ved multiplikation og division angives facit med det laveste antal betydende cifre der er indgået i udregningen.
F.eks. 3,4*9,82*8,56 = 285,80128 = 2,9*10^2.
Ved addition og subtraktion er det
derimod den mindst nøjagtige af det indgående elementer der bestemmer nøjagtigheden af facit. F.eks. 521,7 + 0,731 = 522,431 = 522,4.
Skriv et svar til: betydende cifre
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
