Matematik

Differentialligninger

05. februar 2010 af Trabjerg7 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg sidder lige og er ved at lave en aflevering om differentialligninger og mangler kun lige den sidste opgave, men er lidt i tvivl. Har vedhæftet det jeg er kommet frem til i et .doc, så hvis nogen lige vil se om det er den korrekte måde ville jeg blive meget glad.

- Michael

- På forhånd, tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. februar 2010 af Oistein (Slettet)

Dit svar er korrekt, men argumentationen er lidt omvendt: 

Når du integrerer v(t) får du samtidig en konstant, k:

s(t) = INT[ v(t) ] = 50*t + 250 * exp(-0.2*t) + k

Du ved, at s(0) = 0, så

0 = 50*0 + 250*exp(-0.2*0) + k

hvilket giver dig, at

0 = 250 + k

k = -250


Svar #2
05. februar 2010 af Trabjerg7 (Slettet)

Jeg siger mange tak for hjælpen ;) Kan godt se det med argumentationen - sådan går det når det går lidt hurtigt.

Mvh.

Michael


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.