Matematik

Cosinus og Sinus

05. februar 2010 af Shulla (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej. 
Vi har fået stillet til opgave at forklare cosinus og sinus relationerne. Vi ved godt sinusrelationen, men er i tvivl om cosinus' er der nogle der kan hjælpe os med at forklare/en definition cosinus og sinus + cosinusrelationen?

Det er matematik på B-niveau i 1.g

Vores sinusrelation:

areal = 1/2⋅h⋅b(grundlinje, men nu er det lille b der er grundlinjen I vores trekant)

h=C⋅SIN(A) (til retvinklet trekant)

også kommer resten af sig selv?

bevis for at sinusrelationerne:

½ ⋅ c ⋅ SIN(A) ⋅b
½ ⋅ a ⋅ SIN(B) ⋅c
½ ⋅ b ⋅ SIN(C) ⋅a

½ ⋅ c ⋅ SIN(A) ⋅b                          ½ ⋅ a ⋅ SIN(B) ⋅ c                  ½ ⋅ b ⋅ SIN(C) ⋅a
___________________=_____________________=______________________
½ ⋅ a ⋅b ⋅c                                      ½ ⋅ a ⋅ b ⋅ c                                 ½ ⋅ a ⋅ b⋅ c

dvs. de ting der er gået ud med hinanden er nu væk og derfor er vi kommet frem til formlen:
SIN(A)               SIN(B)             SIN(C)
_________=__________=_________
a                              b                        c

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:cos-relationen_udledt.doc

Svar #2
05. februar 2010 af Shulla (Slettet)

tusind tak for hjælpen men vi har aldrig hørt om det der før, så det ville være mærkeligt at stå og fortælle om det :/


Skriv et svar til: Cosinus og Sinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.