Matematik

Ligning til tangenten

05. februar 2010 af Njola (Slettet) - Niveau: B-niveau

håber i kan hjælpe

spørgsmål:

en funktion f er bestemt ved f(x)=x3+x2

- bestemt ligningen for tangent il grafen for f i punkt P(1,f(1)) -dvs. x0=1 (tror dette er rigtig)

min ide, som jeg dog ikke tror er rigtig.

f`(x)=3x+2x=5x

f´(1)=2*1+5=7

f´(1)=13+12=2

t:y-f(x0)=f´(x0)*(x-x0)

t: y-f(1)=f´(1)*(x-1)

y-2=7(x-1)

y-2=7x-

så kan jeg ikke mere, tror heller ikke det er rigtig


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2010 af Blueoil (Slettet)

Formlen for ligningen er:

y(x) = f '(x0) • (x - xo) + f(x0)

Differentieres f(x)=x3+x2 fås f '(x)=3x2+2x

x0 er 1 pga. at punktet P er 1,1


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2010 af mathon

     f(x) = x3 + x2

     f '(x) = 3x2 + 2x

     f '(1) = 3·12 + 2·1 = 3 + 2 = 5

     f(1) = 13 + 12 = 1 + 1 = 2


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvis dit udtryk er

f(x) = x3 + x2

er den afledede

f'(x) = 3x2 + 2x

Prøv nu om du kan løse opgaven


Svar #4
05. februar 2010 af Njola (Slettet)

 :y-f(x0)=f´(x0)*(x-x0)

t: y-f(1)=f´(1)*(x-1)

y-2=5(x-1)

y-2=5x-5

y=17x-3

kan det godkendes?? :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. februar 2010 af mathon

     y - f(1) = f ´(1)·(x-1)

     y - 2 = 5·(x-1) = 5x - 5

                                          y = 5x - 3


Skriv et svar til: Ligning til tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.