Matematik

Forskrift for overfladeareal...

06. februar 2010 af Imprafir (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej.

Sidder med en opgave som lyder: Opstil en forskrift for overfladearealet f(x) af en terning som funktion af kantlængden x.

Den anden opgave lyder: Brug forskriften til at beregne overfladen af en terning med kantlængden x = 1,5 cm.

Den sidste og tredje opgave lyder: Opstil på tilsvarende måde en forskrift for terningens rumfang. Hvad er kantlængden for en terning med rumfanget 2,4 cm^3?

Sidder rimelig fast i den her opgave, så har desværre ikke nogle udregninger selv, endnu. Men kunne godt bruge noget hjælp til en måde hvorpå man kan løse disse opgaver. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2010 af Knotz (Slettet)

1) En ternings overflade består af seks kvadrater med sidelængde x, altså er overfladearealet som funktion af sidelængden x:
O(x) = 6 * x2

2) Her sætter du bare ind i formlen:
O(1,5) = 6 * 1,52 = ?

3) Til en kasses rumfang har du at: V= h * l * b hvor V er rumfang, h er højde, b er bredde og l er længde. Eftersom alle sider er lige lange i en terning har du at
h = l = b = x
og tilsvarende at
V(x) = x * x * x  = x3
Du mangler du kun at sætte formlen lig 2,4:
V(x) = x3 = 2,4   ->  x = 2,4(1/3) = ?


Skriv et svar til: Forskrift for overfladeareal...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.