Matematik

vektorregning

07. februar 2010 af Maria Knudsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

jeg har en opgave med vektorer her, som jeg slet ikke kan finde ud af:

I et koordinatsystem i planen er der givet et punkt A(2,3). Parallelogrammet ABCD er bestemt ved:
(AB) ?=(1@3) og (AD) ?=(3@-2).

Bestem koordinatsættet til punktet C.

Beregn gradtallet for den spidse vinkel mellem diagonalerne i parallelogrammet.

Punktet M er midtpunkt af siden AD.

Beregn arealet af trekant AMB.
 

Håber der er en der vil hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2010 af peter lind

Jeg går ud fra at du med @ mener ;  Brug OC = OB + BC = OA + AB + BC = OA+AB+AD Lav en figur. Hvis du gør det på kvadreret papir kan du direkte aflæse resultatet. Diagonalernes retning svarer til vektor AC og BD. Brug at AC·BD =|AC||BD|cos(v) hvor v er den mellemliggende vinkel.

Brug at arealet er ½|AM·BM1| hvor BM1 er tværvektoren til BM


Skriv et svar til: vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.