Kemi

Kemisk mængdeberegning

07. februar 2010 af cam1ll4 (Slettet)

Hej. nogle der kan hjælpe mig med denne opgave her?

H2 (g) + Cl2 (g) ? 2HCl (g)

2. Hvor meget saltsyre kan der dannes, hvis en blanding af 10,00g H2 og 10,00g Cl2 brindes til at reagere?
 

tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. februar 2010 af Gate2 (Slettet)

stofferne reagerer i forholdet 1:1

så skal vi bare finde molarmassen for stofferne

tabelopslag:
H = 1,00795 g/mol

Cl = 35,453 g/mol

HCl = 36,46 g / mol

n = m/ M

nH = 10,00 g/1,00795 g/mol = 9,921 mol

nCl = 10,00 g / 35,453 g/mol = 0,2821 mol, da reaktionsforholdet er 1:1 kan der dannes 0,2821 mol HCl, idet Cl er den begrænsende faktor

som er 0,2821 mol * 36,46 g/mol = 10,29 g HCl


Svar #2
07. februar 2010 af cam1ll4 (Slettet)

tusind tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Kemisk mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.