Matematik

Talpar

07. februar 2010 af mattyboy350 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 Hej jeg har lidt brug for hjælp med denne opgave.

Skriv tre talpar, som ligger på linjen.

a. y= 2x

b. y=2x +

c. y= -3x + 2

d. y= 1/2x + 110

Hvis i vil skrive hvordan i gør ville det være en stor hjælp, på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2010 af Bænkebider (Slettet)

Jeg vil ikke skrive talparene, men hellere hvordan man gør.

Hvis du har en funktion eks. y = 2x + 1. Så ved du at 2x er hældningen, altså hvad den stiger med, og 1 er hvor den krydser y-aksen. Så hvis du tegner funktionen i et kordinatsystem kan du aflæse talparene.

Håber det hjalp.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Det hjælper ikke noget, 2x er ikke hældningen


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2010 af Bænkebider (Slettet)

Erik Morsing, hvad er det så?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. februar 2010 af Tyrael (Slettet)

Mig bekendt, så er en lineær væksts formel:
y = ax+b, hvor a er hældningskoefficienten og b er skæringspunktet med y-aksen, og x er udefineret.
Så jeg må umiddelbart give Fodbræt ret i udsagnet.


Skriv et svar til: Talpar

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.