Kemi

Acetatpuffer - ethansyre og ethanoat

07. februar 2010 af Roldsgaard (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!
Håber at man kan få noget hjælp herinde, plejer mest at bruge opgaver som inspiration og "facitliste" for min egne rapporter. Men jeg kan simpelt han ikke forstå at der ikke er nogle rapporter omkring Acetatpuffer!

Er der slet ingen som har lavet sådan et forsøg?
Acetatpuffer - ethansyre og ethanoat

Men det kan også være I bare kan hjælpe mig med udregningerne...
Jeg skal have udregnet de teoretiske pH-værdier før og efter tilsætning af syre eller base. 

Pufferen er lavet med 0.10 M ethansyre og 0.10 M natriumethanoat.

Syren som tilsættes er 0.10 M saltsyre
Basen som tilsættes er 0.10 M natriumhydroxid

Jeg ved der skal noget pufferligning indover og noget med svag syre eller base indover til at udregne pH men i hvilke tilfælde og hvilke andre udregninger skal der foretages?


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. februar 2010 af keg (Slettet)

Du er sikker på at det er så koncentrerede syre og bas du tilsætter????

for hvis du bruger puffer ligning, så bliver ethansyrens koncentration nul efter tilsætning af abse 0,1M NaOH

pH=pKs + log( [B]/[S]) og da  [S]= 0 efter tilsætning, og man må abs ikkke div med 0, så forstår ikke rigtig dine koncentrationer, kig lige en ekstra gang og lad os høre om der ikke er en deci,alfejl et sted


Svar #2
07. februar 2010 af Roldsgaard (Slettet)

 Ja det er de rigtige koncentrationer...
Alle syre / baser er på 0,10 M...

Men tror pufferligningen skal bare bruges til før pH også evt. disse ligninger til efter

pH = 1/2*[pKs-log(Cs)]

pOH = 1/2*[pKb-log(Cb)]

Som er nævn her: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=277791

Tror de kan bruges men er ikke helt sikker! Og om der skal andre udregninger til...

Det mit største problem..


Brugbart svar (2)

Svar #3
19. februar 2010 af nickelsen (Slettet)

kan du ikke opgive din rapport på portalen??


Svar #4
19. februar 2010 af Roldsgaard (Slettet)

 Vil du gerne se den??

Jeg har ikke fået den tilbage endnu.. Så ved ikke hvor god den er... :P


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. juni 2010 af Line Larsen. (Slettet)

Jeg vil rigtig gerne se den! Skal måske til eksamen i det på mandag :)


Svar #6
12. juni 2010 af Roldsgaard (Slettet)

 Smid din mail :)

Så skal jeg prøve finde den fra gemmerne :)


Brugbart svar (1)

Svar #7
13. juni 2010 af Line Larsen. (Slettet)

Mange tak! :D Så kunne du redde mit "liv" :b

[email protected]


Svar #8
13. juni 2010 af Roldsgaard (Slettet)

 SENDT!!!


Brugbart svar (1)

Svar #9
13. juni 2010 af Line Larsen. (Slettet)

MANGE, mange, mange tak!! :D


Brugbart svar (1)

Svar #10
20. juni 2010 af Klaralykke (Slettet)

hej roldsgaard

Vil du være en kæmpe dagens helt i skysovs?

Så må du meget gerne sende din rapport til mig ([email protected])

Skal til eksamen i KemiB på tirsdag, og har smpelthen hverken rapport eller journal over dette forsøg.

På forhånd tak.

Mvh. Klara


Brugbart svar (1)

Svar #11
05. december 2010 af Pernillekrag (Slettet)

 Årh, jeg skal op i kemi på onsdag, og at have din opgave ville være den største hjælp nogensinde!

Hvis du vil sende den til [email protected] ville du være dagens helt. 

Jeg krydser fingre! 


Brugbart svar (1)

Svar #12
05. december 2010 af mathon

pKs(CH3COOH) = 4,76

puffer før tilsætning:

                                            CH3COOH   <--->   CH3COO-

                                            pH = pKs + log(cb/cs)

                                            pH = 4,76 + log((0,1 M)/(0,1 M)) = 4,76 + log(1) = 4,76 + 0 = 4,76

      ΔpH ved tilsætning af 0,1 M HCl
og 
      ΔpH ved tilsætning af 0,1 M NaOH

kan ikke beregnes uden oplysning om tilsat volumen syre/base.
 

                                            


Brugbart svar (0)

Svar #13
23. marts 2016 af ShubhamKPB (Slettet)

Kan du også sende det til mig? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #14
23. marts 2016 af ShubhamKPB (Slettet)


Skriv et svar til: Acetatpuffer - ethansyre og ethanoat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.