Matematik

Taste på lommeregner.....

08. februar 2010 af Djemba (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med en TI-30x(ved godt jeg skal have skaffet en bedre)

Mit spørgsmål:

Hvis nu vi siger diskriminanten er 9,( hvilket den også er i 2x^+x-1),

Hvordan taster man så ind på lommeregneren, når man skal bruge formlen -b+kvadratrod af d/2a eller i tal -1+kvadratrod af 9/4

Kommer hele tiden frem til syntax-error.Jeg ved svaret er x=0,5. Kan bare ikke taste det ind?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2010 af PeterValberg



Husk parenteserne...!!!
Det afhænger forøvrigt lidt af, hvilken TI30'er du bruger, hvorvidt der skal parentes omkring 9 inde under kvadratrodstegnet. Hvis du har TI 30 multiview, så afhænger det af, hvilken visnings"mode" du har sat den til.
Men hvis den selv sætter venstre parentesen efter rodtegnet, så skal du huske højreparentesen også.

Altså ved den gamle TI30 eller TI 30 multiview i "classic" visning skal der være en parentes ekstra omkring 9'eren

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2010 af mathon

   (-1+√(9))/4        og         (-1-√(9))/4


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2010 af peter lind

Tast 9, tast kvadratrod, tast -, tast 1, tast = tast / , tast 4, tast  =


Skriv et svar til: Taste på lommeregner.....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.