Matematik

tangent til parablen - bestem p

08. februar 2010 af Line2008 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej igen igen :b

Ville høre om der var et matematik geni der kunne hjælpe.

Opgaven lyder:

Linjen Y = -2x - 5 er tangent til parablen Y = x^2 - 6x + p. Bestem tallet p.

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2010 af mathon

     f '(x) = 2x-6

     f '(xo) = 2xo-6 = -2        som er hældningstallet for y = -2x - 5

hvoraf
    xo = 2
    f(2) = 22 - 6·2 + p = p-8

tangentligning i (2,p-8)

   y = -2(x-2) + p-8 = -2x - 5

         -2x+4 + p - 8 = -2x - 5
         -2x + (p-4) = -2x + (-5)

          p - 4 = -5

          p = -1
 


Svar #2
08. februar 2010 af Line2008 (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2010 af casablancas-dk (Slettet)

 Hvad har du gjort? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2010 af mathon

den generelle tangentligning reduceres til

                                              
                                         generelle tangentligning                     identisk med

                                                  -2x + (p-4)                                        -2x + (-5)

hvoraf


                                                                   -2x + (p-4) = -2x + (-5)


                                                                             p - 4 = -5

                                                                                  p = -1
 


Skriv et svar til: tangent til parablen - bestem p

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.