Matematik

besparelse

08. februar 2010 af ayahj (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hej

har lidt vanskeligheder med denne opgave.

Elever brugte 420000 ark papir om året til kopiering. Skolen besluttede at spare penge, derfor ved at brugte de begge sider af papiret og sparet 340000 ark papir.

Beregn skolens årlige besparelse på papir i procent

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2010 af Exupery (Slettet)

(34/42-1)*100%=-19,05%

De har altså en årlig besparelse på papir på ca. 19 %, når de benytter begge sider.


Svar #2
08. februar 2010 af ayahj (Slettet)

men hvorfor skal vi minues med 1


Svar #3
08. februar 2010 af ayahj (Slettet)

og du får -19,05 hvordan kan jeg så skrive at det bliver 19,05


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. februar 2010 af Exupery (Slettet)

Du vil nødvendigvis få et negativt tal, når de bruger mindre papir. Men du skal bare tolke det, som jeg har gjort.

En stor del regner:

(34-42)/42*100=19,05 %

Men vi kan jo korte formlen, så vi ikke skal gå og huske på, hvilke der skal stå hvor:

(34-42)/42*100=(34/42-42/42)*100=(34/42-1)*100=-19,05 %

Den formel, jeg bruger, er bare hurtigere og nemmere at huske.

Generelt hedder den:

(K2/K1-1)*100


Svar #5
08. februar 2010 af ayahj (Slettet)

okay tusind tak nu er jeg 100% med


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Men som opgaven blev formuleret, var besparelsen 340000 ark. I så fald er besparelsen jo

34/42 = 81%,

men måske mangler der lidt ord og tegnsætning i opgaveformuleringen?.


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. februar 2010 af Exupery (Slettet)

Nej, du har ret. Det er mig, der har læst forkert. Jeg læste det som om, de nu brugte 340000 ark papirer, hvilket da i grunden heller ikke giver mening, da de jo burde halvere deres papirforbrug forudsat, at de skrev på begge sider hver gang - selv om det også ville være mærkeligt, hvorfor det rent faktisk godt kunne have været rigtigt, at de nu bruge 340000 ark papirer, men det gør det dog ikke mere rigtigt i forhold til opgavebeskrivelsen.


Skriv et svar til: besparelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.