Almen studieforberedelse (AT)

AT2010: Dansk og samfundsfag?

08. februar 2010 af Tissi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Efter lang tids kæmpen for at få den overordnede titel, fag og emne til at gå op i en højere enhed, både fordi jeg har et begrænset antal fag at vælge imellem (da jeg har et 4-årigt studieforløb, så jeg får først religion, old, psykologi, filosofi m.fl. næste år) og fordi jeg næsten kun har humanistiske fag, er jeg kommet frem til emnet: jernbanen.

Mine fag er så blevet dansk A og samfundsfag A, hvor jeg i dansk analyserer nogle tekster "Jernbanen" af H. C. Andersen (store beundring af jernbanen) og "På Memphis Station" af Johannes V. Jensen (Jensen var også begejstret for teknologien) og i samfundsfag tænker jeg på et benytte diverse sociologer, bl.a. Ulrik Beck og risikosamfundet m.m.

Men det vil så sige, at jeg "mangler" et fag, der udgør første del (den regegørende del) af UVM's problemformulering: "Du skal undersøge dets fremkomst og belyse, i hvilken forstand der var tale om et gennembrud."

Min samfundsfagslærer har sagt, at det absolut ikke er noget problem (han er ret kompetent, men jeg kan så ikke være sikker på at få ham som vejleder) og min dansklærer har sagt, at mine tanker i dansk-delen er gode, og hvis samfundsfagslæreren har sagt god for den "fag-løse" redegørende del, accepterer hun det også.

Men hvad synes I? Alle tager jo udgangspunkt i emnet med et naturvidenskabeligt fag eller historie. Jeg føler mig lost!

Hilsner


Svar #1
08. februar 2010 af Tissi (Slettet)

Jeg har så lige fundet ud af at jernbanen blev brugt lang tid før 1851. Åh, det er håbløst det her.


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. februar 2010 af JKaram (Slettet)

Ja. Skriv hvis du er sikker på fag. Så kan vi hjælpe dig med emneidéer.

Karam


Svar #3
09. februar 2010 af Tissi (Slettet)

Det var helt håbløst at finde emne, der passede i forhold til mine begrænset antal fag, det overordnede titel og emne, når det nu også lige skal være noget, jeg synes er interessant (og jeg har et ret bredt interesse-/kompetencefelt).. Men har desperat valgt Darwinisme i forhold til Det moderne gennembrud i biologi og dansk. Tror I det er fint nok?


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. februar 2010 af JKaram (Slettet)

Jaja. Det er et glimrende emne, som både er spændende, og falder flot ind i opgavens rammer.

Karam


Svar #5
09. februar 2010 af Tissi (Slettet)

Okay, det lyder rigtigt godt. Det er ikke et emne jeg brænder inderligt for, men jeg kan da se en nogenlunde sammenhæng og struktur mellem fagene og ikke mindst metoderne. Men skulle der være et andet godt forslag lige her på falderebet (har fået lov til at aflevere lidt senere, hvis det er, pga. min situation), så har jeg: Bio B, Fysik C, Dansk A, Historie A, Samfundsfag A, Engelsk A, Fransk A


Brugbart svar (2)

Svar #6
09. februar 2010 af JKaram (Slettet)

Francais, mais ca c'est bon. Du kan skrive om Eiffeltårnet og dets opbygning i fysik. Evt fokus på vindmodstand. Eiffeltårnet var jo på sin tid, den højeste bygning i verden, og derfor blev der gjort nogle spændende betragninger omkring opbygningen af denne, for at kunne modstå denne.

I fransk kan så analysere Eiffeltårnets betydning for pariserne (og franskmændene generelt). I starten var det jo noget som de hadede som pesten, men inden længe blev det til det nationalsymbol som det er i dag.

Fantastisk spændende emne.

Karam


Svar #7
09. februar 2010 af Tissi (Slettet)

Det lyder da som et ganske originalt og godt emne. Fysik er bare slet ikke min force :-) (det er ikke helt uden grund, at jeg har det på C), men det var da en overvejelse!


Brugbart svar (2)

Svar #8
09. februar 2010 af JKaram (Slettet)

Ja, men når du har det på C kræves der også kun C-niveau-stof. Jeg har ikke selv haft det på C-niveau, men regner ikke med at man har om luftmodstand. Det vil sige at hvis du redegører gennemført for dette (det er ret simpelt) så har du mere end udfyld hvad du skal.

Karam


Brugbart svar (2)

Svar #9
09. februar 2010 af dianace (Slettet)

Du kan også vælge at tage samfundsfag først og derefter dansk. Dvs. redegøre for f. eks Karl Marx teori og hvilken betydning det havde for litteraturen , for eksempel danske forfattere i det 20 århundrede. her kan din dansk lærer hjælpe.

Venligst

diana


Brugbart svar (1)

Svar #10
28. februar 2010 af anonymusi (Slettet)

Hej dianace

I forhold til det emne du foreslår omkring Karl Marx og hvilken betydning hans teori havde for litteraturen: Vil man da kunne se på fx Hans Kirk og et/nogle af hans værker?


Skriv et svar til: AT2010: Dansk og samfundsfag?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.