Matematik

matopg.

08. februar 2010 af YodawgYowwwwwww (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle.

Jeg er nået til den sidste opgave i mat afleveringen der ska afleveres her kl. 24.00... jeg har lidt problemer med den sidste del opgave i den vedhæftede fil. Nogen som kan hjælpe?

kh.

Vedhæftet fil: matxxx.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2010 af ggf (Slettet)

Hvis du nu prøver at tegne den ind på din grafregner og finder minimum :-)


Svar #2
08. februar 2010 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

ja, men problemet er at jeg ikke kan finde ud af at lave forhold på min grafregner, så jeg kan ikke se minimum og derved markere det : (


Svar #3
08. februar 2010 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

nu har jeg vidst lavet den...

men.. jeg får x = 49 ca.. og at y = 901,7..

men hvad er konklusionen? Det mindste tidsforbrug er 901,7 sekunder, når x er 49.. men hvad menes der grafisk med at x=49. x er da fastlagt? Det er da en fast afstand mellem P og R? Så den kan da ikke rykkes på ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

x er jo ikke fastlagt, den skal du netop finde, som du har gjort. Tænk på, hvad der foregår. Det er en kombineret svømme-løbe konkurrence, hvor det gælder om at komme hurtigst fra A til B. Men svømmehastigheden 0,4 er noget langsommere end løbehastigheden 1,4. Derfor kan det betale sig at svømme en kortere strækning end AC, mod til gengæld at løbe en længere strækning på land end CB. Helt generelt kalder vi strækningen mellem R og P for x, og du får forærende, hvad tidsforbruget er i funktionen f(x). Hvis x = 0, så svømmer hun den korteste strækning i vand og løber den længste strækning på land, i tiden f(0) = 916,497. Hvis x = 200, så svømmer hun den længste strækning i vand og løber den korteste strækning på land i tiden f(200) = 1010,153. Men som du har opdaget, er der et minimum et sted derimellem, ved x=49, hvor hun kommer ind i tiden 901,691.


Skriv et svar til: matopg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.