Fysik

resulterende kraft

09. februar 2010 af SisiJensen (Slettet) - Niveau: B-niveau

 hej alle sammen 

Jeg har været syg, da vi havde om emnet newtons love, så kan nogen vær så søde at give hjælpe mig på vej med en opgave? 

Opgaven lyder: Et lod med massen 150 g hænger i en fjeder. Når loddet sættes til at svinge frit op og ned, vil det udføre en harmonisk svingning. I det følgende forestiller vi os, at vi har målt svingningens amplitude til A = 2,3 cm og dens svingningstid til T = 1,2 s 

A. Beregn den resulterende kraft på loddet, når det er i en yderstilling? 

B. Hvor stor er den resulterende kraft på loddet, når det passerer sin ligevægtsstilling? 

På forhånd taK! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2010 af peter lind

Der gælder T = 2π*kvrod(m/k) Brug dette til at finde k. I yderstillingen er kraften k*amplitude. I ligevægtsstillingen er den resulterende kraft 0.


Svar #2
09. februar 2010 af SisiJensen (Slettet)

 tusind tak for hjælpen jeg er virkelig taknemmelig, har lige endnu en spørgsmål: 

Hvis man hænger et lod på 60 g i en fjeder. og man forlænger fjerderen med 3,6 cm. Derefter trækkes loddet 1,4 cm fra ligevægtsstillingen og man skal BEREGNE fjederkonstanten: 

skal man så bruge denne formel: Fres = -k(y-yo)????

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2010 af peter lind

Jeg er ikke sikker på at jeg har forstået problemet rigtigt; men med forbehold for misforståelse er det  rigtigt.


Skriv et svar til: resulterende kraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.