Matematik

2.gradsligning( DET HASTER!)

10. februar 2010 af bulo (Slettet)

Hej allesammen håber i kan hjælpe mig med denne opagve, jeg vil meget gerne have

mellemregningerne med

tusind tak på forhånd!!!

der er givet en ligningen ax2+4x+2=0

bestem tallet a, så 2.gradsligningen har netop en løsning.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Diskriminanten for ligningen er

D = 42 - 4*2a = 16 - 8a

Ligningen har netop een rod, når D = 0. Løs derfor ligningen

16 - 8a = 0, altså 8a = 16, og dermed a = 2.


Skriv et svar til: 2.gradsligning( DET HASTER!)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.