Matematik

Undersøgning af familiefunktion - hjælp

10. februar 2010 af Mamle (Slettet)

Hej.

Jeg fået til opgave at undersøge en familie funktion. Den hedder f(x) =  -xexp(2x) + kexp(2x)...

Hvad kan jeg gøre i min undersøgning.

Har tegnet den med forskellige k-værdier.. men hvad kan jeg ellers gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2010 af PeterValberg

Lad os se, om ikke det vil viser sig korrekt her....

altså ?

Og hvis du lige kort vil genopfriske min hukommelse, - hvad er det så med de der familiefunktioner?
det er vist gledet om bagerst i hukommelsescentret, for det "ringer ikke lige en klokke"
 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Problemet formuleret i #1 er ikke det samme som problemet formuleret i #0


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2010 af PeterValberg

#2 Nej, du har ret, - det var vist noget med misforstået notationsform (fra min side), - det må være sådan her:

ikke sandt?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Jam, det er da heller ikke, hvad #0 formulerede. Funktionen er givet, #0 vil bare vide, hvad der skal indgå i undersøgelsen. Funktionen i #0 er

f(x) = -xe2x + ke2x

Man kan jo undersøge for ekstrema og grænseværdier for +-uendelig.


Svar #5
11. februar 2010 af Mamle (Slettet)

Okay hvordan vil du gøre dette? skal jeg udvælge mig en k værdi?


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen er

f(x) = (k-x)e2x   , så

f'(x) = 2(k-x)e2x - e2x = (2k - 2x -1)e2x   , og

f''(x) = 4(k - x -1)e2x

Du kan prøve at finde nulpunkter for f'(x).

Du kan også se, at f(x) er en løsning til differentialligningen

f''(x) - 4f'(x) + 4f(x) = 0, eller

f''(x) = 4(f'(x)-f(x))

Det er ganske interessant, og også en nem måde at beregne f''(x), hvis du kender f(x) og f'(x).


Svar #7
11. februar 2010 af Mamle (Slettet)

Hvor ved du fra at det er en andengradsligning? :) tak for dit svar for resten det hjælper mig..


Svar #8
11. februar 2010 af Mamle (Slettet)

sludder andengradspolynomium*


Svar #9
11. februar 2010 af Mamle (Slettet)

Jeg syntes ikke rigtig jeg kan få noget ud af den sålænge den indeholder både k og x??


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hmm, hvor ser du andengradspolynomium?


Svar #11
12. februar 2010 af Mamle (Slettet)

Det er min fejl


Skriv et svar til: Undersøgning af familiefunktion - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.