Matematik

-12^2-6x-3

11. februar 2010 af larzeen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. 

Håber i kan hjælpe mig. Jeg skal bestemme monotoniintervallerne af f(x) = -4x^3-3x^2-3x+1, f1(x) = -12x^2-6x-3. D= -108, altså ingen rødder/nulpunkter. Hvordan kan jeg så bestemme monotoniintervallerne ? skal man finde toppunkt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2010 af mathon

f '(x) = -12x2 - 6x - 3 = -12x2 + (-6)x + (-3)

d = (-6)2 - 4·(-12)·(-3) = -108<0

da
     a<0 og d<0 er f '(x)<0 for ∀x∈R, hvorfor f(x) er monotont aftagende i hele Dm(f)


Svar #2
11. februar 2010 af larzeen (Slettet)

Men kan man så ikke lave monotoniintervaller ? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. februar 2010 af mathon

der er jo ingen ekstrema


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. februar 2010 af Ceciliehh (Slettet)

Jeg ville mene, at du skal fine maksimum eller minimum, jeg ved ikke hvilken en af dem det er du skal finde, men det kan du finde ud af ved at lave en monotoniforhol...

Find f'(x) først og sæt f'(x) = 0

Derefter laver du monotioforhold..

Altså :

1) find f'(x)
2) løs ligningen f'(x)=0
3) Se på fortegn for f'(x) mellem løsningerne i 2. Hvis der er punkter hvor f'(x) ikke er defineret skal du også se på fortegn på hver side af sådanne punkter.


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. februar 2010 af mathon

#4

"2) løs ligningen f '(x) = 0"
     er ligesom lidt meningsløst, når det i #1 er konstateret, at  f '(x)<0 for ∀x∈R

men ellers fremragende beskrevet almenpraksis
 


Skriv et svar til: -12^2-6x-3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.