Kemi

Koncentrationer...

11. februar 2010 af NeilimafNuglo (Slettet) - Niveau: B-niveau

KAN NOGEN HJÆLPE??? JEG KAN DESVÆRRE IKKE FINDE UD AF OPGAVEN! :( HAR VIRKELIG BRUG FOR HJÆLP!!!
 

Med pipette overføres 10,0 mL 0,200 M CaCl2 til en 100 mL målekolbe, og der fyldes op til stregen
med vand og omrystes.

(a) Beregn koncentrationen af CaCl2 i den fortyndede opløsning.

(b) Hvad er den aktuelle koncentration [Cl -] af chlorid-ioner i opløsningen?

(c) Beregn stofmængden af CaCl2 i de 100 mL fortyndede opløsning.

(d) Beregn massen af CaCl2 i de 100 mL fortyndede opløsning.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. februar 2010 af mathon

(a)

          n = V·c = (0,010 L)·0,200 mol/L) = 0,002 mol

         (0,100 L)·cefter = 0,002 mol

          cefter = (0,002 mol)/(0,100 L) = 0,0200 M

...........
hvis du er "skarp"
                 siger du: " volumen ti-dobles, altså er fortyndingsfaktoren (1/10). (1/10)·(0,200 M) = 0,0200 M"


Skriv et svar til: Koncentrationer...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.