Kemi

pH-værdi.

11. februar 2010 af NeilimafNuglo (Slettet) - Niveau: B-niveau

En prøve mavesaft har pH-værdien 1,5.

(a) Antag, at mavesaften kan betragtes som fortyndet saltsyre og beregn [H3O+].

10,0 mL af prøven overføres til en 100 mL målekolbe og der fyldes op til stregen med vand og omrystes.

(b) Beregn pH-værdien i den fortyndede prøve.
 

KAN NOGEN HJÆLPE MIG? EVT. FORTÆLLE HVAD MAN SKAL GØRE???


Brugbart svar (2)

Svar #1
11. februar 2010 af Maskinen (Slettet)

for en stærk syre gælder følgende:

pH = -log(csyre)
[H30] = 10-(pH)
log[H30] = 10-(pH)

Du skal blot indsætte sige: 10-(1,5) hvilket giver 0,031623 H30. 
Den anden opgave giver skulle gerne give sig selv nu ;) 
 


Skriv et svar til: pH-værdi.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.