Matematik

differentialligninger

11. februar 2010 af saltum (Slettet) - Niveau: A-niveau

dy/dx=x+2/y          P(2,-2)

bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x) i punktet P

dy/dx+3y=20

bestem til diff.ligningen  den løsning hvis graf går gennem punktet P(1,4)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2010 af Exupery (Slettet)

1. dy/dx(2,-2) svarer til f'(2), så den kan du bare beregne og derefter opskrive tangenten.

2. Desolve differentialligningen med punktet og din lommeregner spytter resultatet ud.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. februar 2010 af PeterValberg

Prøv eventuelt at se vedhæftede dokument

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:hjaelp_til_Saltum.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke nødvendigt at løse differentialligningerne for at besvare den første opgave. Her får man opgivet et punkt P på grafen for funktionen, og man bruger differentialligningen til at beregne f'(x) i punktet P, altså hældningen til tangenten til grafen i punktet P. I en lidt opfindsom notation er tangentens ligning da

y = f(xP) + f'(xP) (x - xP)


Skriv et svar til: differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.