Matematik

stamfunktion haster!!!!!

12. februar 2010 af Malene92 (Slettet) - Niveau: B-niveau

en funktion er bestemt ved f(x) = x -4

a) gør rede for a funktionen F1 givet ved F1(x) = 1/2x^2 - 4x+1 er en stamfunktion til f

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2010 af mathon

hvis
       F1(x) = 1/2x2 - 4x + 1 er en stamfunktion til f(x)
er
       F1'(x) = f(x)

  hvilket du undersøger om er tilfældet


Svar #2
12. februar 2010 af Malene92 (Slettet)

Jeg aner bare ikke hvad jeg skal skrive...


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. februar 2010 af mathon

du kan da differentiere F1    dvs bruge integrationsprøven


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. februar 2010 af PeterValberg

Når du differentierer et polynomium kan du bruge følgende regel på hvert af leddene:

husk at:

sidstnævnte regel om differentiering af en konstant kan udledes af forrige...

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: stamfunktion haster!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.