Matematik

En funktion f er givet ved f(x) = 2(sin(2x-π) + 1 x ε (0,2π)

12. februar 2010 af Jasko12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Håber at nogen kan hjælpe =)

En funktion f er givet ved f(x) = 2(sin(2x-π) + 1 x ε (0,2π)

a) Bestem ved beregning en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P( 2π/3, f(2π/3) ).

b) Bestem værdimængden for f.

På forhånd tak =)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2010 af sigmund (Slettet)

Bestem først f'(x):

f'(x) = 4*cos(2x-π).

Vi har f(2π/3) = 2*sin(4π/3-π) + 1 = 2*sin(π/3) + 1 = 2*(√3)/2 + 1 = 1 + √3.

og

f'(2π/3) = 4*cos(4π/3-π) = 4*cos(π/3) = 4*(1/2) = 2.

Sæt så ind i tangentligningen.

f er en periodisk funktion, så værdimængden ligger mellem et lokalt minimum og et lokalt maximum. Ekstremumssteder findes ved at løse ligningen f'(x) = 0.


Svar #2
13. februar 2010 af Jasko12 (Slettet)

Kan man skrive det sårn ind?

Funktion:

f(x) = 2(sin(2x-π) + 1

Så bestemes f'(x):

f'(x) = 4*cos(2x-π)

Også

f(2π/3) = 2*sin(4π/3-π) + 1 = 2*sin(π/3) + 1 = 2*(√3)/2 + 1 = 1 + √3.

og

f'(2π/3) = 4*cos(4π/3-π) = 4*cos(π/3) = 4*(1/2) = 2

Tangentligningen

y = a • (x - x0) + y0 ⇔ y = 1 + √3 • ( ......hvordan får jeg ligningen? =(


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. februar 2010 af sigmund (Slettet)

Ja, det er ok. Ligningen er

y = 1 + √3 + 2*(x - 2π/3) = 2x - 4π/3 + 1 + √3.


Svar #4
14. februar 2010 af Jasko12 (Slettet)

men hvad er nu rigtig?

den resultat jeg får der eller denne som jeg få under linken?

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=805158&goto=805308#805308


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. februar 2010 af sigmund (Slettet)

Ligningen i mit svar #3 er den rigtige.


Svar #6
14. februar 2010 af Jasko12 (Slettet)

Dvs. jeg skal skrive #2 også #5 og så er opg a løst. Eller siger jeg noget vrøvl?


Svar #7
14. februar 2010 af Jasko12 (Slettet)

og resultatet bliver

Tangentligningen

y = a • (x - x0) + y0 ⇔y = 1 + √3 + 2*(x - 2π/3) = 2x - 4π/3 + 1 + √3.

men hvordan kan jeg få løst opg b nu =(


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. februar 2010 af sigmund (Slettet)

b) Løs lign. f'(x) = 0. Det giver 2 løsninger i intervallet [0,2π]. Den ene er maximum og den anden minimum. Kald minimum for x1 og maximum for x2, så er Vm(f) = [f(x1), f(x2)].


Skriv et svar til: En funktion f er givet ved f(x) = 2(sin(2x-π) + 1 x ε (0,2π)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.