Matematik

intergralregning

12. februar 2010 af dennise (Slettet) - Niveau: B-niveau

integration og integraler......

      hvem kan vise mig hvordan man integrere i integralregning?

     


Svar #1
12. februar 2010 af dennise (Slettet)

integrationsprøven hvordan gør man?


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. februar 2010 af mathon

at differentiere er som at trykke tandpasta ud af en tube, hvilket kan læres.

at integrere er er som at få tandpastaen tilbage tuben, hvilket bl.a. kræver snilde, overblik over differentialkvotienter til elementære funktioner og stort rutinekundskab i brugbare omskrivninger.

integrationsprøven:
          hvis F(x) er en stamfunktion til f(x) F'(x) = f(x)

 hvor det oftest er lettere af differentiere, når sammenhængen skal kontrolleres/efterprøves


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. februar 2010 af Duffy

#0: Har du et konkret matematisk problem?


Svar #4
13. februar 2010 af dennise (Slettet)

         f(x)=2x^3+4x^2+x => F(x)=1,5x^4+2,5x^3+1  hvad gør man så?


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. februar 2010 af mathon

benyt
        integrationsprøven som kontrol og opdag at, ........


Svar #6
14. februar 2010 af dennise (Slettet)

men hvordan ser integrationsprøven ud når f(x)=2x^3+4x^2+x   ?


Brugbart svar (1)

Svar #7
14. februar 2010 af Conzeq (Slettet)

 F(x)=2*1/4x^4+4*1/3x^3+2*1/2x^2=x^4/2+4x^3/3+x^2 

F'(x)=(x^4/2+4x^3/3+x^2)'=2*x^3+4*x^2+2*x=f(x)

Håber det giver mening


Brugbart svar (1)

Svar #8
14. februar 2010 af Conzeq (Slettet)

 Har lavet et skema til stamfunktioner og differentialkvotienter ift. f(x), hvis du skulle være intra - dem skal man bare lære udenad og så kan du integrere alt der er "nemt" at integrere og differentiere.


Svar #9
15. februar 2010 af dennise (Slettet)

jeg er lidt forvirret...

f(x)=2x^^3+4x^2+x      hvordan kan det til slut blive     2x^3+4x^2+2x   ?


Brugbart svar (1)

Svar #10
15. februar 2010 af mathon

F '(x) = (1,5x4+2,5x3+1)' = 1,5·4·x3 + 2,5·3·x2 = 6x3 + 7,5x2 ≠ f(x),

hvilket viser,
at
           F(x) = 1,5x4+2,5x3+1 var forkert
 


Svar #11
16. februar 2010 af dennise (Slettet)

hvad er så det rigtige?    og hvordan regner man det så ud?

f(x)=3x^4+2x^3+x    gør man så sådan?  F(x)=4*3x^3+3*2x^2+1  ?


Brugbart svar (1)

Svar #12
16. februar 2010 af Duffy

Du skal IKKE integrere ! ! !

Prøv nu at høre her :  

Du skal differentiere F (" store F ") og se at du får f (" lille f  ").

Det er hvad INTEGRATIONS-PRØVEN går ud på.

------------------

Hvad giver F'(x) ??


Brugbart svar (1)

Svar #13
17. februar 2010 af mathon

undersøg - ved brug af integrationsprøven - om

                                  F(x) = (1/2)x4 + (4/3)x3 + (1/2)x2 + k

er en stamfunktion til
                                   f(x) = 2x3 + 4x2 + x


Skriv et svar til: intergralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.