Matematik

Mat hjælp?

12. februar 2010 af m92m (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har brug for hjælp til denne opgave.

En havvindmølles energiproduktion er ligefrem proportional med vindens hastighed opløftet i tredje potens.
a) indfør passende variable og opstil en model for en havvindmølles energiproduktion som funktion af vindens hastighed.

Har ingen ide om hvordan jeg skal løse den? og nogen som vil forklare hvad det betyder når noget er ligefrem proportional?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2010 af sigmund (Slettet)

Når noget er ligefrem proportionalt med noget andet, så er det ene en konstant gange det andet. Et exempel er y = a*x (hvor a er en konstant), hvor y er ligefrem proportional med x.

Kan du nu komme videre med din opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. februar 2010 af mathon

                         E = k·v3

hvor
       E er den producerede energi
       v er vindhastigheden

.................

OK sigmund


Svar #3
12. februar 2010 af m92m (Slettet)

 Nej desværre.. er stadig ikke med i opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

I #2 har mathon givet dig det færdige svar til dit spm. a)

k er en konstant.


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. februar 2010 af sofie-c (Slettet)

f(x)=ax^3

f(x) er energiproduktionen, dvs. den afhngige variabel

x er vindhastigheden, dvs. en uafhngig variabel a er en konstant 

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

En størrelse y er ligefrem proportional med en størrelse x, hvis der findes en konstant a, så

y = a x .

Man siger, at en størrelse y er omvendt proportional med en størrelse x, hvis der findes en konstant a, så

y = a / x .


Skriv et svar til: Mat hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.