Fysik

HASTER Tyngdeacceleration

13. februar 2010 af xMeyer (Slettet) - Niveau: B-niveau

nogen der kan sige mig hvad jeg mangler at gøre?

har jeg fundet tyngdeacceleration? og hvis ikk hvordan gør jeg så?

Vedhæftet fil: hmm.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2010 af MN-P (Slettet)

Du bruger F=m*a  men du laver derefter en fejl, det bliver

a=F/m     N/kg

a=(Ft1-Ft2)/(m1+m2)   

Hvis du havde set på enhedderne undervejs burde du have opdaget din fejl


Svar #2
13. februar 2010 af xMeyer (Slettet)

kan du ikke uddybe det...
det jeg har skrevet er det jeg fik af vide af min lærer?


Svar #3
13. februar 2010 af xMeyer (Slettet)

hvor har jeg lavet en fejl?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. februar 2010 af MN-P (Slettet)

Vi kan nu vha. Newtons 2. lov beregne, hvad den teoretiske acceleration er og dermed se, om vores målte acceleration er den samme eller om der er fejl i vores målinger.
For at regne den teoretiske acceleration bruger vi loven: F=m·a
F=m·a
?a=Fm

F kan beregnes ved F=m·g, hvor g=9,82 m/s2
Da der er to kræfter, der arbejder mod hinanden er man nødt til at trække deres tyngdekraft fra hinanden, så man får: a=Ft1-Ft2M=m1·g-m2·gM, da M er lig m1+m2
a=0,061 kg·9,82ms2-0,050 kg·9,82ms20,061 kg+0,050 kg
a=0,061 kg·9,82ms2-0,050 kg·9,82ms20,111 kg
a=0,9732ms2
Den teoretiske acceleration vil derfor være 0,9732ms2

-------------------------------------------------

Fejlen opstår mellen linie 4 og 5

omskrivningen fra F=am til a=Fm er forkert

Den manglende parentes og m1+m2 i linie 9 er vist kun en skrivefejl

og så sjusker du alt for meget med enhederne, så du kan ikke engang finde fejl ved at lave enhedsberegning. Du skriver ms2 i stedet for m/s2

Jeg forstår det slet ikke.

Har I lavet et forsøg uden at aflæse noget, hvorfra I kan beregne accelerationen for den bevægelse I ser på?

Nu demre det.

I har fundet st''=vt'=at=( som er accelerationen for den samlede bevægelse og burde hedde a(t) ikke at=a*t.
 

g betragtes som den ubekendte altså ikke 9,82 m/s2

F1=gm1  og F2=gm2

FR=F1-F2 =g*0,061-g*0,050    m/s2*kg

FR=a*(0,061+0,050)            m/s2*kg

g*0,061-g*0,050 = a*(0,061+0,050)      m/s2*kg           hvor a=0,79664464 m/s2
 

Indsæt a i ligningen og fine g af denne     husk enhed


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. februar 2010 af MN-P (Slettet)

Ubs

Hvorfor skriver du tyngdeacceleration og spørger om hvordan den skal beregnes.

Jeg er ikke sikker på at det er tyngdeaccelerationen det drejer sig om her, men jeg har ikke oplæget til øvelsen.

Find lige ud af om det overhovedet er den I skal beregne. Det du skriver og det du laver passer ikke sammen.


Svar #6
13. februar 2010 af xMeyer (Slettet)

de steder du har skrevet jeg har lavet fejl må være din computer der ikke kan finde ud af at læse ligninger fra word 2007 da der ingen fejl er

oplægget hedder:

FORMÅL: At vænne os til formlerne for bevægelse, at hilse lidt på Newtons love, at lære at lave dataopsamling på computer, og at bestemme tyngdeaccelerationen ved en lidt nyere version af Galilei’s forsøg.

UDFØRELSE:

Noget let og noget lidt tungere hænges i en snor rundt om en ’Smart-pulley’. Via en CBL og computerprogrammet ADDA samles data op for en faldtur.
Fra ADDA er det let at få data ind i Excell og dér kan man lave polynomisk tendenslinie af grad 2 (eller smide dem videre over i Graph, hvis man bedre kan lide det program).
 

BEREGNINGER: Bestem stedfunktion, hastighedsfunktion og acceleration. Benyt også Newtons love til at bestemme den teoretiske acceleration. Benyt forsøgsresultaterne til at komme med et bud på tyngdeaccelerationen. (Vores timerstrimmelforsøg gav ca. 9,6 m/s2).


Skriv et svar til: HASTER Tyngdeacceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.