Matematik

funktion f(x) = 2(sin(2x-π) + 1 x ε (0,2π)

13. februar 2010 af Jasko12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej


Håber at nogen kan hjælpe =)


En funktion f er givet ved f(x) = 2(sin(2x-π) + 1 x ε (0,2π)


Spørgsmål:


a) Bestem ved beregning en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P( 2π/3, f(2π/3) ).


b) Bestem værdimængden for f.


Svar:


Funktion:


f(x) = 2(sin(2x-π) + 1


Så bestemes f'(x):


f'(x) = 4*cos(2x-π)


Også


f(2π/3) = 2*sin(4π/3-π) + 1 = 2*sin(π/3) + 1 = 2*(√3)/2 + 1 = 1 + √3.


og


f'(2π/3) = 4*cos(4π/3-π) = 4*cos(π/3) = 4*(1/2) = 2


Tangentligningen


y = a • (x - x0) + y0 ⇔ y = 1 + √3 • ( ......hvordan får jeg ligningen? =(

På forhånd tak =)
 


Skriv et svar til: funktion f(x) = 2(sin(2x-π) + 1 x ε (0,2π)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.