Tysk

Tysk oversættelse: "hans drøm om at.."

13. februar 2010 af Marieeee (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg mangler hjælp/forslag til hvordan jeg kan formulere sætningen:

"Hans drøm om at spille fodbold og ikke mindst opnå berømmelse er gået i opfyldelse" på tysk.

Det er specielt "hans drøm om at" som jeg ikke kan regne ud - håber der er andre som kan!


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2010 af signenisse (Slettet)

kunne dette vlre ngot:

Sein Traum, Fußball zu spielen und nicht zuletzt zu Ruhm ist wahr geworden


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. februar 2010 af Tyskfødt (Slettet)

Ad  Svar #1         

 signenisse har overset "opnå".

Mit bud:  Sein Traum, Fußball zu spielen und nicht zuletzt (dadurch) zu Ruhm zu gelangen eller berühmt/bekannt zu werden, ist wahr geworden eller hat sich erfüllt.

 


Svar #3
14. februar 2010 af Marieeee (Slettet)

 Tak for svarene. I mener altså at "om" i "hans drøm om at" skal udelades på tysk? Ville det være galt at sige noget i retning af "Sein Traum darum/darüber Fußball zu spielen"?


Svar #4
14. februar 2010 af Marieeee (Slettet)

 haha, signenisse, google translate siger præcis det samme. Godt forsøgt ;)


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. februar 2010 af Tyskfødt (Slettet)

Der er ingen vej udenom. Ved din tyske sætning skal præpositionen "om" udelades. Jeg kommer med 2 andre eksempler, hvor dansk har et forholdsord, der ikke oversættes til tysk. 

1.) Jeg blev overrasket over at finde en landsman her = Ich war überrascht, hier einen Landsmann zu finden. 

2.) Han bad mig om at gå straks = Er bat mich, gleich zu gehen. (her kan du dog sætte "dar" foran præpositionen, der derved bliver til et adverbium = Er bat mich darum, gleich zu gehen.)

Jeg tror, der spøger noget i dit baghoved i retning af :    Er träumte davon, ein guter Fußballspieler zu werden,was sich  später als richtig erwies.


Svar #6
14. februar 2010 af Marieeee (Slettet)

Heinz, jeg tror du har ret i at det må være nogle andre sætningstyper der spøger. Mange tak for dit gode svar.


Skriv et svar til: Tysk oversættelse: "hans drøm om at.."

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.