Matematik

differentialligning??

15. februar 2010 af Maria Knudsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :) jeg har lidt svært ved differentialligninger, så derfor kunne jeg godt bruge lidt hjælp til denne opgave:

Øl med temperaturen 25 °C sættes ind i et køleskab, hvor temperaturen er 5 °C. Øllets temperatur f(t), målt i °C er en funktion af tiden t, målt i minutter efter øllets placering i køleskabet. Det oplyses, at f er løsning til en differentialligning af typen:
 

dy/dt=5a-ay
 

Det oplyses yderligere, at f(0) = 25 og f(75) = 15.
 

Bestem en forskrift for f.
Bestem hvor lang tid der går fra øllets placering i køleskabet, til øllets temperatur er 10 °C.
Bestem f’(75), og giv en fortolkning af dette tal.

 

jeg har ikke rigtig nogen god ide til hvad jeg stiller op, så på forhånd tusind tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2010 af mathon

           dy/dt = a(5-y)

           (1/(5-y))·(dy/dt) = a ............


Svar #2
15. februar 2010 af Maria Knudsen (Slettet)

hvordan får man det til at blive en forskrift ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2010 af mathon

løs differentialligningen


Svar #4
15. februar 2010 af Maria Knudsen (Slettet)

hvilke tal er det man skriver ind i den ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. februar 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:integral_72.doc

Skriv et svar til: differentialligning??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.