Matematik

TI 89

15. februar 2010 af støberen (Slettet)

je g har anskaffet mig en TI 89. købt på ebay. et råd herinde fra, og det var godt!!

jeg er nogenlunde bekendt med den, men jeg kunne godt bruge lidt ekspert-bistand :-) kan man lægge begrænsninger ind i ligninger (og som følge deraf også i grafer??)

eks.: f(x)= x mindre end, eller = 10 + f(x)=1,5x

altså en knækket kurve. kan det lade sig gøre??

på forhånd tak

J1s


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2010 af Exupery (Slettet)

Selvfølgelig. Den kan alt. Alt det matematik jeg har lært på universitetet, kan den også klare, og det er efterhånden meget.

Skriv din funktion og efterfølg den så med | 0<x<3 and 0<y<100

For eksempel. | betyder "with" og "and" bruges, når der skal være mere end en begrænsning.


Svar #2
16. februar 2010 af støberen (Slettet)

du er meget aktiv herinde :-) tak for hjælpen med makro.

jeg regnede også med, den kunne. jeg gik til matematik sidste år, hvor jeg lånte en. har savnet den lige siden. jeg er mildest talt vild med den. og jeg har ventet på den jeg har købt, fordi jeg nu læser HD og der er mange grafer

j1s


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. februar 2010 af Exupery (Slettet)

Vi må desværre ikke bruge dem på mit studie.

Jeg har været meget aktiv på det sidste, ja. Ellers er det et års tid siden, jeg hjalp meget (under et andet brugernavn). Men jeg burde holde op, jeg har faktisk ikke tid, hehe


Svar #4
16. februar 2010 af støberen (Slettet)

jeg behøver mere hjælp. kan godt få en kurve der stopper ved en given x/y værdi

f(x) = x  (for x mindre end eller = 10) virker fint!! når jeg så vil have kurven til at fortsætte fra (x større end 10) som f(x)=1,5x laver den godt nok en stejlere kurve, men den begynder i 15!! okay så deler vi bare 10 med 1,5. går bare ikke, så starter kurven i 6,667. det er jeg noget uforstående overfor. meningen var jo, at den skulle være sammenhængende. 

her er den type, jeg gerne ville kunne lave:

1. funktion: -6,25x+340 (afsætnings)

2. ----------: -3,5x+280     ---------------

de skal så kunne lægges sammen til : x < 9,6 = -2,243x + 301,5385 og x> 9,6 = -6,25x + 340. er det så stadig muligt??

j1s


Skriv et svar til: TI 89

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.