Matematik

vektorer i rummet ?

15. februar 2010 af Maria Knudsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

jeg har en opgave her som jeg er meget i tvivl om, så jeg det ville være rigtig dejligt hvis der er en der vil hjælpe lidt:

Den plan α, der indeholder tagfladen DEG, har ligningen:
x-y+2t-24=0.
Jeg kender koordinaterne:
A(2, -2, 0) , B(4, 0, 0) , C(2, 6, 0) , D(2, -2, 10) , E(4, 0, 10), F(2, 6, 8) og G(0, 0, 12)

Angiv en normalvektor til α.

Bestem en ligning for den plan β, der indeholder tagfladen EFG.

Beregn den stumpe vinkel mellem α og β.

Beregn |BC|samt arealet af den lodrette væg BEFC.
 

på forhånd tusind tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2010 af peter lind

Normalvektor til α er DE×DG. Den kan også nemmere findes af at for en plan med normalvektor n=(nx, ny, nz) kan planen skrives spm nx*x + ny*y + nz*z+k =0.

Normalvektor til β er EF×EG. Vinkel mellem planerne er vinklen mellem normalvektorene


Skriv et svar til: vektorer i rummet ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.