Matematik

Potensfunktioner help ^^

16. februar 2010 af matthie (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg sidder med en opgave hvor jeg skal forklarer følgende egenskab ved potensfunktioner:

Når x-værdien ganges med et tal k, så ganges y-værdien med tallet ka 

Nogen som har en eller anden god forklaring om hvordan jeg skal forklarer dette?


Tak på forhånden :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2010 af mathon

         y2 = b·x2a
         y1 = b·x1a                                      ligningerne divideres

         (y2/y1) = (x2/x1)a                            kaldes x2/x1 = k ⇔ x2 = kx1

haves

         y2/y1 = ka ⇔ y2 = ka·y1


Svar #2
16. februar 2010 af matthie (Slettet)

 Mange tak


Skriv et svar til: Potensfunktioner help ^^

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.