Kemi

Formelmasse mm. HJÆLP!

16. februar 2010 af Rosekide (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen :)

Opgaven lyder således:

A) Find formelmassen for PVC-monomeren CH2CHCl.

b) Beregn, hvor stor en procentdel af massen, der skyldes Chloratomet.

c) Hvor mange gram Chloratomer finder der i 1 kg PVC-plast?

d) Når PVC brændes af affaldsforbrændingsanlæg, dannes der hydrogenchlorid. Hydrogenchlorid er en gas, der let opløses i vand, hvorved der dannes saltsyre. En liter fortyndes saltsyre, som det bruges på de fleste gymnasier, indeholder ca. 70 gram chloratomer. Hvor mange liter fortyndes saltsyre kan der være ved en forbrænding af 1 kg PVC-plast?

Jeg er så og sige blank. Da jeg hverken ved, hvordan man finder formelmasser, og de sidste to ved jeg ikke, hvordan jeg skal besvare.

Jeg håber, der er nogle der kan hjælpe. Tak på forhånd :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
16. februar 2010 af mathon

a)
             M(C2H3Cl) = SUM({2,3,1}*{12.011,1.0079,35.453})g/mol = 62,4987 g/mol

b)

             heraf chlor (35.453/62.4987) = 0,56726 = 56,726%

                


Svar #2
16. februar 2010 af Rosekide (Slettet)

Skrives det således op?

Har du en idee til c og d?

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (2)

Svar #3
16. februar 2010 af mathon

du har 1000 g PVC og du ved,
at
de 56,726% er chlor


Svar #4
16. februar 2010 af Rosekide (Slettet)

Det vil sige at 567,26 g er chlor? :)


Brugbart svar (2)

Svar #5
16. februar 2010 af mathon

Ja


Svar #6
16. februar 2010 af Rosekide (Slettet)

Tusiiiind tak for hjælpen, det hjalp rigtig meget!


Brugbart svar (1)

Svar #7
20. februar 2010 af hij (Slettet)

Hej har lige et spørgesmål: Jeg forstår ikke rigtig hvordan i får opg. a til det?
jeg har prøvet at taste det ind på min lommeregner men det giver 0? : /


Brugbart svar (1)

Svar #8
20. februar 2010 af mathon

a)

...find de enkelte grundstoffers masser i det periodiske system


Skriv et svar til: Formelmasse mm. HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.