Kemi

Hjælp - titrering

17. februar 2010 af sweeti14 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej der er lige en enkelt opgave der driller mig

Jeg skriver to opgaver men kun for at i kan forstå den sidste, som er den jeg skal have hjælp til:

5) beregn hvor mange gram NaCl der findes i 1 liter havvand, under antagelse af at alle Cl--ìonerne stammer fra NaCl. Denne antagelse er ikke helt korrekt, idet der er lidt Cl--ioner fra andre salte, bl.a. fra MgCl2
 

6) beregn, under samme antagelse som under 5), masse-% NaCl i havvand, når det oplyses, at havvand har en densitet/massefylde på 1,02 g/mL

På forhånd tak :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
17. februar 2010 af mathon

af

          c = (p/100)·(d/M)

fås

          p/100 = c·M/d

          p = 100·c·M/d

...............

  c er den molære koncentration, [c] = mol/L
  d er havvandets densitet, [d] = g/L
  M er NaCl's molarmasse, [M] = g/mol
  p er masseprocenten
 


Brugbart svar (2)

Svar #2
17. februar 2010 af Gate2 (Slettet)

Masse-% også skrevet som w/w % kan du finde sådan:

hvis du eks.v. har bestemt koncentrationen af NaCl til at være 0,600 mol/L, så omregner du det til g/L. Det gør du vha. denne formel

n = m/M ⇒ m = n * M; M for NaCl er 58,44 g/mol

m = 0,600 mol/L * 58,44 g/mol = 35,064 g/L af NaCl i 1 L havvand.

så skal du beregne massen af 1 L havvand.

Det gør du sådan: 1000 mL * 1,02 g/mL = 1020 g

% = 35,064  / 1020 *100 % = 3,44 w/w %


Svar #3
17. februar 2010 af sweeti14 (Slettet)

Tusind tak :) :)


Skriv et svar til: Hjælp - titrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.