Matematik

Regneudtryk

17. februar 2010 af humbleways (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder og har lidt svært ved en opgave. Den lyder:

"Trykket i atmosfæren, målt i atm, som en funktion P af højden h, målt i km, over jordoverfladen er bestemt ved:

P (1/2)^(h/5)

Volumen af en idealgas er ved konstant temperatur omvendt proportional med trykket.

Opskriv en et regneudtryk for Volumen V af en idealgas som funktion af h, når Volumen ved jordoverfladen er 2 L."

Jeg ved, at - da den er omvendt proportionalt - denne form kan bruges: f(x)= a/x. Men så kan jeg heller ikke komme længere..


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2010 af multi376 (Slettet)

V = k/p

Dette skal du sætte ind i den øverste formel:

p = (1/2)^(h/5)

og oplysningen 2 L bruger du til at finde konstanten k


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. februar 2010 af mathon

V2/V1 = p1/p2

V2/2  = 1/(((1/2)0,2)h)

V2/2 = 1/(0,870551h

                               V(h) = 2·1,1487h                    h i km og V i Liter


Skriv et svar til: Regneudtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.