Matematik

skæring mellem graferne

17. februar 2010 af Devy (Slettet)

Bestem skæringspunktet mellem graferne for følgende funktioner
f(x)=4x-2,5
g(x)=2•?0,8?^x
 

hvordan gør man det? HJÆLP!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2010 af Booklover (Slettet)

Du sætter dem lig hinanden (de to funktioner), og isolerer x ... ville jeg umiddelbart lige tro :)


Svar #2
17. februar 2010 af Devy (Slettet)

men hvordan beregner jeg y koordinatet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2010 af keg (Slettet)

Hvad står spørgsmålstegn for ??????


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. februar 2010 af Tyrael (Slettet)

Du finder først x-koordinaten, og dernæst finder du y-koordinaten ved at indsætte x i ligningerne. ;-)
Eks.
4x-2,5 = 2•0,8^x
Så solver du ligningen. ;-)
Så får du en x-værdi, som du indsætter på x.s plads i ligningerne. :)
Hvis du stadig er i tvivl, så må du lige sige til. ;-)
 


Svar #5
17. februar 2010 af Devy (Slettet)

(4x-2.5=2•0.8^x )

Jeg får den til x≈1.0229562256354
 hvor står x's plads?:s


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. februar 2010 af Tyrael (Slettet)

Men står der noget sted, at du skal beregne skæringspunktet? Ellers ville jeg bare sige, at du skulle tegne grafen og aflæse skæringspunktet. ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. februar 2010 af keg (Slettet)

ved at bruge f.eks. Ti-Interactive fås x=1,04603

 som du kan indsætte i y=4x-2,4 for at finde den tilsvarende y-værdi


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. februar 2010 af Tyrael (Slettet)

Jo, du har fundet x, og så indsætter du x på x's plads i begge ligninger for at finde y, altså:

4*1.0229562256354-2,5 = y

2•0.8^1.0229562256354 = y

De skulle gerne være meget tæt på hinanden. :)

Prøv at regne efter. :)


Svar #9
17. februar 2010 af Devy (Slettet)

4•1.0229562256354=y
=4.0918249025416

2•0.8^1.0229562256354=y
=1.5918249025417
 

det ser forkert ud:s

De ligger ikke tæt på hinanden, som du siger.


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. februar 2010 af Tyrael (Slettet)

Du har heller ikke trukket 2,5 fra den første ligning. ;-)
Prøv at trække 2,5 fra 4.0918249025416. ;-)


Svar #11
17. februar 2010 af Devy (Slettet)

1000 tak for hjælpen :P


Skriv et svar til: skæring mellem graferne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.