Kemi

stofmængdekoncentrationer

17. februar 2010 af Nennaz (Slettet) - Niveau: C-niveau

Beregn stofmængdekoncentration af ascorbinsyre den fælles opløsning af ascorbinsyre?

Har virkelig brug for hjælp, forstår slet ikke hvad stofmængdekoncentrationer er, og hvor den fælles opløsning lyder? :/


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. februar 2010 af DON CARLOS (Slettet)

 Stofmængdekoncentrationen er som ordet antyder koncentrationen målt i stofmængde pr. volumen (normal vis mol/L=mol/dm^3).

Altså er:

c (stofmængdekoncentrationen)=n(stofmængden)/V(opløsningens volumen) =>

c=n/V

Du kan således bestemme koncentrationen af et stof, hvis du kender koncentrationen af dette samt det volumen stofmængden befinder sig i.

____

Præcis hvad din opgave med ascorbinsyre går ud på, kan jeg ikke gennemskue.


Skriv et svar til: stofmængdekoncentrationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.