Matematik

Hej. skal regne vinklerne på en trekant, men har kun sidderen, ved ikke hvordan jeg skal komme videre. så håber virkelig at der nogen der vil hjælpe!

17. februar 2010 af bjorkliv (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sidder her med en matematik opgave. og ved ikke hvordan at jeg skal kunne komme videre. så håber virkelig at der er nogen der vil hjælpe mig!.

jeg ved følgende sider a=22 b=17 c=12, men kender ingen vinkler.

jeg har gjort således

               b2+c2-a2       172+¨122-222

CosA=________=_____________= 2,2475  ⇔

              2bc                 2*17*12 

hvordan finder jeg vinklen herfra? . håber virkelig at der er en der vil hjælpe, for jeg er virkelig på røven!:)

på forhånd tak!

vh.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2010 af PeterValberg

Du er inde på det helt rigtige, - så vidt muligt altid brug cosinusrelationerne ved beregning af vinkler.

Du laver garanteret en lille tastefejl i ovennævnte, da jeg får det til hvilket giver en vinkel på cirka 97,20

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. februar 2010 af mathon

a = 22 b = 17 c = 12

    A = cos-1((b2 + c2 - a2)/(2bc) = cos-1((172 + 122 - 222)/(2·17·12)

    B = cos-1((a2 + c2 - b2)/(2ac) = cos-1((222 + 122 - 172)/(2·22·12)

    C = cos-1((a2 + b2 - c2)/(2ab) = cos-1((222 + 172 - 122)/(2·22·17)


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

Husk på, at værdimængden for cosinus funktionen er [-1, 1] .  Derfor vil du ikke for en plan trekant komme i den situation, at cosA = 2,2475. Det skulle have fortalt dig, er der var noget galt et sted.


Svar #4
17. februar 2010 af bjorkliv (Slettet)

hej begge tusind tak for hjælpen. men forstår dog ikke hvad du mener men -1/8 ?, Og slet ikke hvordan det bliver 97,2o?

vh.


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. februar 2010 af nazcov (Slettet)

#4

Resultatet giver -1/8, altså -0,125 som pvm siger, og ikke de 2,2475 som du får det til. Cosinus

De -1/8 skal du tage invers cosinus af for at få den søgte vinkel som altså er 97,2 grader. Da det er cosinus til vinklen du får, og ikke selve vinklen :)

Det mathon gør, er at lave hele udregningen i en omgang.

Håber det hjalp til forståelsen :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. februar 2010 af mathon

i #2
mangler en afsluttende halvparentes ) i alle tre


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. februar 2010 af mathon

...eller

         

Vedhæftet fil:vinkelberegning_5.doc

Skriv et svar til: Hej. skal regne vinklerne på en trekant, men har kun sidderen, ved ikke hvordan jeg skal komme videre. så håber virkelig at der nogen der vil hjælpe!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.