Matematik
cirklens ligning
08. februar 2005 af
andreasc (Slettet)
linjen l er bestemt ved ligningen:
3x + y +12 = 0
centrum i punktet C(2,2)
jeg skal bestemme en ligning for den cikel der har centrum i punktet C(2,2), og tangere l
hvordan gør jeg ?
3x + y +12 = 0
centrum i punktet C(2,2)
jeg skal bestemme en ligning for den cikel der har centrum i punktet C(2,2), og tangere l
hvordan gør jeg ?
Svar #1
08. februar 2005 af Waterhouse (Slettet)
For at kunne opskrive en cirkels ligning skal du bruge to ting, centrumkoordinat og radius. Centrum kender du, og du ved, at når l er tangent til cirklen, vil afstanden fra centrum til l være lig cirkelens radius, så den kan du finde med dist-formlen.
Så sætter vi koordinaterne ind, og så får du
(x-2)^2 + (y-2)^2 = r^2,
hvor r er den radiuslængde du har fundet.
Så sætter vi koordinaterne ind, og så får du
(x-2)^2 + (y-2)^2 = r^2,
hvor r er den radiuslængde du har fundet.
Skriv et svar til: cirklens ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
