Matematik

Funktionsfamilier- HJÆLP

18. februar 2010 af Lotta90 (Slettet)

Hej, måske er der en der kan hjælpe mig:

fa(X)= 2x/ x²+a²  (jeg kan ikke finde ud af at skrive brøkstreger på computeren)

Bestem definitonsmængden for fa, ia fhængighed af a.

Er det ikke bare alle reelle tal? Eller skal det være noget med at der ikke må stå 0 under brøkstregen?

Så skal jeg finde monotoniforhold og ekstrenumspunkterne for fa(x) det tror jeg, jeg kan finde ud af.

Men til sidst er det så Bestem ligningen fpr den kurve, som ekstrenumspunkterne for fa(x) ligger på.

Jeg har simpelthen ingen ide, hvordan jeg skal løse det, måske kan nogen hjælpe.

Tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Mener du funktionen

fa(x) = 2x/(x2+a2)  ?

Du skal undersøge, om definitionsmængden kan være forskellig for forskellige værdier af a. Prøv at sætte a = 0. Er den fremkomne funktion defineret for alle x? (Hint: vi må ikke dividere med 0).


Skriv et svar til: Funktionsfamilier- HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.