Matematik

Differentialligning

18. februar 2010 af mosdeh (Slettet) - Niveau: A-niveau

opgaven lyder:

Bestem til differentialligningen:


y ' + y = 20x + 3
den løsning, hvis graf går gennem punktet P (1,4) .


MIT SVAR:

Løsningen:


DeSolve(y ' +y=20*x+3 and y(1)=4,x,y)

også får jeg:

y=20((x-85) * ex + 0,135)*e-x

Jeg vil meget gerne også ku finde ud af det uden lommeregner, er der nogen der gider hjælpe mig lidt?

Jeg har også kigget på andres opgave, som er samme opgave her på studieportalen.dk, men jeg kan desværre ikke forstår det helt.

p.s  er min løsning  rigtigt?

Hvis ikke går jeg udfra at min lomme regne ikke  indstillet rigtigt. og hvad kan jeg gør for at indstille den rigtigt.. kan slet ikke finde ud af det.


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. februar 2010 af JKaram (Slettet)

Det du skal gøre er at trække y fra på begge sider. Gør du dette får du:

y ' = 20x + 3-y.

Nu vil du højst sandsynligt kunne finde en løsningsformel i din bog, og udfra denne kan du finde ud af hvad løsningen til differentialligningen bliver.

Karam


Svar #2
18. februar 2010 af mosdeh (Slettet)

men er løsning fra ti-89 rigtigt?


Svar #3
18. februar 2010 af mosdeh (Slettet)

er der ikke nogen der gider lige kigge på mit spørgsmål.


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. februar 2010 af PeterValberg

Arbejder på sagen i øjeblikket, - har løst det og er lige ved at sætte det sammen i et dokument til dig :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. februar 2010 af PeterValberg

#2

Når jeg taster det ind i TI89'eren får jeg:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #6
19. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det kan man jo simplificere lidt til

y = 20x - 17 + e1-x


Brugbart svar (1)

Svar #7
20. februar 2010 af PeterValberg

Hej igen

Ja, det tog lidt tid, sorry.
der var lige et par regneregler, der lige skulle "støves lidt af", men her er beregningen, - se vedhæftede

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:differentialligning.pdf

Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.