Matematik

En funktion f er bestemt ved

19. februar 2010 af Ananym (Slettet) - Niveau: B-niveau


En funktion f er bestemt ved

f(x)=3*x^3 - 24*x^2 + 48x

a) Løs ligningen f(x)=0

Grafen for f afgrænser sammen med førsteaksen i første kvadrant en punktmængde M, der har et areal.

b) Bestem arealet af M
 

Er helt lost ved begge opgaver


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2010 af MrAbdul (Slettet)

Hint

Opg. a). Du kan bruge diskriminantformlen

Opg. b) Du skal integrere


Svar #2
19. februar 2010 af Ananym (Slettet)

Har godt fået at vide hvilke formler jeg jeg bruge, men kan ikke finde ud af at gøre det, det er der mit problem er. har ikke haft nok eksempler til at kunne forstå det 100%..


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2010 af MrAbdul (Slettet)

Er det med eller uden hjælpemidler ?


Svar #4
19. februar 2010 af Ananym (Slettet)

Det er med hjælpemidler, og helst Texas Interactive


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

a) Du kan let se, at x = 0 er løsning i ligningen f(x) = 0. Ved at dividere ligningen med x, reducerer du den til en 2.-gradsligning

3x2 - 24x + 48 = 0, eller

x2 - 8x + 16 = 0.

Bemærk, at venstre side er kvadratet på en toleddet størrelse, så

(x - 4)2 = 0, og dermed x - 4 = 0, eller x = 4.

b) Funktionen f(x) har nulpunkter i x = 0 og x = 4, og du kan let overbevise dig om, at den er positiv i intervallet ]0, 4[ . Så den punktmængde M, der tales om, er figuren afgrænset af grafen for f of x-aksen, for x mellem 0 og 4. Det areal er netop

A = ∫40 f(x) dx = ∫40 (3x3 - 24x2 + 48x) dx


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. februar 2010 af MrAbdul (Slettet)

Hvis du tegner grafen kan du se den ene løsning. Da x = 0 giver y = 0. Dette kan du bekræfte når du sætter x = 0 i funktionen

f(0) = 3 * 0 ^3 - 24 * 0 ^2 - 48 * 0 = 0-0-0 = 0

Hvis du bruger diskiminantformlen: d = b^2 - 4 * a * c. Gælder det

a * x ^n + b * x + c eller for en 3. Gradspolynomie.

a * x^3 + b *x ^2 + c*x

Din funktion er følgende

f(x) = 3 * x ^3 - 24 * x^2 + 48*x

Kan du se a b og c og sætte dem i formlen?


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. februar 2010 af marshov (Slettet)

Han kan ikke bruge diskriminationsformlen når det er en 3. grads polynomie

du skal først differencere ligningen og så bruge diskrim... formlen:

f(x)=3*x^3 - 24*x^2 + 48x

f'(x) = 9x2 -48x+48 nu har du en 2. grads polyno.... 

nu udregner du diskriminanten d= b2 -4ac Altså: d= -482 -4*9*48 d= 576

nu bruger du formlen for at finde x: 

x=4 og x= 0


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7

Du skal da ikke differentiere funktionen. Du skal stadig løse f(x) = 0, ikke f'(x) = 0. Se #5.


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. februar 2010 af MrAbdul (Slettet)

7# Jeg er enig med Andersen11#

Denne opgave handler ikke om at differentiere


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. februar 2010 af marshov (Slettet)

Når det er rigtigt det er mig der har set forkert undskylder ,,..


Skriv et svar til: En funktion f er bestemt ved

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.