Matematik

hjælp til mat

19. februar 2010 af quik (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan finder man koordinaterne for centrum i en indskrevne cirkel til en trekant? jeg kender radiusen og længden af

trekantens sider


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2010 af mathon

     centrum for en trekants indskrevne cirkel
er
     vinkelhalveringslinjernes skæringspunkt


Svar #2
19. februar 2010 af quik (Slettet)

ja ok men hvordan finder jeg vinkelhalveringslinjernes skæringspunkt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2010 af mathon

de tre vinkelhalveringslinjer skærer hinanden i samme punkt

en vinkelhalveringslinje
er
    mængden af punkter med samme afstand til vinklens to ben

hvis vinklens to ben har ligningerne

        a1x + b1y + c1 = 0    og    a2x + b2y + c2 = 0
haves
      
  (a1x + b1y + c1)/(±√(a12+b12)) = (a2x + b2y + c2)/(±√(a22+b22))   (med korrekt fortegn alt efter halvplan)

tilsvarende opstilles endnu en ligning for en anden af trekantens vinkelhalveringslinjer.

Deres skæringspunkt er centrum for den i trekanten indskrevne cirkel.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2010 af mathon

se eksempel


Skriv et svar til: hjælp til mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.