Matematik

Vendetangent

19. februar 2010 af isabella12 (Slettet)

Hej

Jeg har problemer med en opgave om vendetangent . Jeg har lavet opgaven men der er en ting jeg ikke forstår.

Dokumentet er vedhæftet :D

Vedhæftet fil: vendetangent.doc

Svar #1
19. februar 2010 af isabella12 (Slettet)

Eller er man nødt til at tegne hele grafen før man kan vide det?


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du har ikke løst ligningen g'(x) = 0 korrekt.

Du har differentieret korrekt, men du har ikke løst ligningen rigtigt:

3x2 - 12x + 12 = 0. Divider med 3 til

x2 - 4x + 4 = 0 eller (x-2)2 = 0 , dvs x = 2 (dobbeltrod).

For x = 4 er g'(x) ≠ 0.


Svar #3
19. februar 2010 af isabella12 (Slettet)

#1 hov ja, har tastet forkert på lommeregneren :(.

Tak


Skriv et svar til: Vendetangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.