Kemi

PVC

20. februar 2010 af lisabella (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :D

Jeg har en opgave der ser følgende ud:

Beregn massen af den mængde HCl, der dannes ved forbrænding af 78000 ton PVC (det årlige for-brug i DK).

Hvordan gør jeg det?

På forhånd tak:d


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. februar 2010 af Gate2 (Slettet)

Chlorethen --> [Chlorethan]n

CH2=C(Cl)H --> [ -CH2-C(Cl)H -]n

http://en.wikipedia.org/wiki/Polyvinyl_chloride se dette link så kan du bedre se hvad der sker under omlejringen

chorethen 64,5 g/mol

HCl 36,46 g/mol

n = m/M

78000 ton = 78000 ton * 106 gram / ton = 7,8 * 1010 gram

7,8 * 1010 / 62,5 g/mol = 1,248 * 109 mol

1,248 * 109 mol * 36,46 g/mol ≈ 45500 ton HCl


Skriv et svar til: PVC

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.