Matematik

Differention

21. februar 2010 af atm-girl (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej!

håber nogen kan hjælpe med denne opgave.

For hvilke værdier af a er funktionen f(x)= -x3+3x2+ax+3 aftagende

jeg har differentieret den og får den til f´(x)=-3x2+6x+a

men så er jeg gået i stå... ved ik helt hva mit næste trin er så håber nogen kan hjæle?

hilsen

ATM


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2010 af mathon

f er aftagende for
                          f ´(x) = -3x2 + 6x + a < 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. februar 2010 af mathon

grafen for
                 f '(x) er en grennedadvendende parabel
         med
                 fmax = -d/(4a) = -(62 - 4·(-3)·a)/(4·(-3)) < 0

                                        (36+12a)/12 < 0

                                         3+a < 0

                                         a < -3


Svar #3
21. februar 2010 af atm-girl (Slettet)

jeg forstår ik helt fmax = -d/(4a)

syndes den minder meget om denne her formel: d=b2-4ac

noget forstår jeg godt, men ikke helt? :S


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2010 af mathon

   fmax = -d/(4a)  er toppunktets andenkoordinat


Skriv et svar til: Differention

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.