Matematik

afstandsberegning. hjælp

21. februar 2010 af tropalium (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der en som eventuelt kan hjælpe med den her opgave.

Jeg skal beregne afstanden med linjen m og n, hvor  m har koordinatet 0,2 og n har koordinatet 0,5 og deres stigningstal er 1/3. hvorfor beregner jeg afstanden??


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2010 af millemus_13 (Slettet)

Stigningstallet= hældningen. Brug formel 52 i din formel samling, hvis du har en sådan.


Svar #2
21. februar 2010 af tropalium (Slettet)

det afhænger da fra hvilken en man har.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2010 af millemus_13 (Slettet)

Rigtig nok.. men de fleste elever har vist den der heddet matematisk formelsamling    stx.

Men det er en afstandsformel fra et punkt til en linie.. 


Svar #4
21. februar 2010 af tropalium (Slettet)

men kan du ikke vise mig  formlen, da jeg ikke har formelsamlingen :/


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. februar 2010 af millemus_13 (Slettet)

Det er svært at skrive den ind her, men prøver. Afstanden fra P(x1,y1)  til linjen l med ligningen ax+by+c=0 er: dist(P,l)=nom(ax1+by1+c)/kva(a^2+b^2) hvor nom=nomerisk og kva=kvadratrod.. Du vælger altså et punkt på din ene linie, som P og regner det så ud fra formlen


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. februar 2010 af mathon

tegn det og få overblik:

dist(m,n) = (5-2)·cos(tan-1(1/3))


Skriv et svar til: afstandsberegning. hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.