Matematik

Cirkeludsnit

21. februar 2010 af BJK08 (Slettet)

Hej Alle.

Er der en som kan hjælpe mig med følgende opgave?:

Et cirkeludsnit på 45,73 grader har et areal på 4,98 m^2..

Beregn diameteren.

Jeg ved, at jeg kan regne diameteren ud hvis jeg omregner 45,73 grader til radianer, ved at bruge en formel, men dette har vi ikke lært endnu. Er der andre måder at regne det på ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2010 af mathon

               A = π·r2·(v/360)

               r = ((360/v)·(A/π))½

               d = 2r


Svar #2
21. februar 2010 af BJK08 (Slettet)

Jeg siger tusind tak Mathon ! ;)


Skriv et svar til: Cirkeludsnit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.